Pěna dní [2] Tady fotit nebudeš a nic ti neřeknem.

Ne, že by to byla nějaká novinka. Papaláši neradi odpovídají na otázky.

Jasně, že v tom vede Hrad, ale nazadají si ani další od Andreje Bureše, který svoje kauzy nekomentuje, protože nejsou jeho (haha) po tajemníka okresního výboru strany soudruhů v ilegalitě. A dneska se k volům přidali i koně.

Je jasné, že boj začal a jsou tu první mrtví.

(celý článek tady)

Debata fotografů je samozřejmě velice rozjitřená, logicky ale vítězí argument, že fotograf pouze fotografuje to, co se děje a nemá žádnou zásluhu na tom, co fotografuje. A když dojde k tragédii, je to zase pouze fotograf, který dokumentuje ten okamžik. A samozřejmě, že z něj žádnou radost nemá.

(Jeden čas jsem občas fotografoval požáry a nehody a je to práce, kterou nechcete dělat. Událost pokryjete zpravodajsky a většinou o žádné detaily nestojíte.)

Čili Dostihový spolek usiluje o umlčení, tady spíše oslepení, novinářů, které bude mít v důsledku ten výsledek, že zpravodajství bude zkreslené a nepravdivé, takže až si budeme povídat o tom, jak to chodilo v totalitě, nebudeme muset pro příklady nikam daleko.

Ve stejný den vydal prohlášení i Hrad. Oznámil, že některým médiím nebude poskytovat informace.

(celý článek tady)

To je velmi pikantní informace, zejména proto, že těmto médiím informace neposkytuje už leta a nyní vlastně jenom svůj postoj pojmenoval.

Nic to ale nemění na skutečnosti, že se tím (znovu) dopouští protiústavního chování.

Když si připustíme to, co píše tomáš Klvaňa v celém rozsahu, je nám už teď jasné, že jsme se nechali zahnat do kouta a jenom vtipkujeme o tom, jak jsme v prdeli.

S notnou dávkou rezignovanosti, která nás, bohužel, postihla, se vracíme k remcání u piva, v redakcích a na sociálních sítích na cestě do pekla zapomnění.

Smutné je, že v Čechách neexistuje žádná profesní organizace, která by hájila práva novinářů na informace, resp. není tu žádná, která by měla šanci je uhájit.

Samozřejmě se nabízí možnost organizace, které informace neposkytují ignorovat (děláme to tak nějak soukromě všichni, že áno, ale ta cesta není správná), jenomže je tu i řada médií, která na tuhle hru nikdy nepřistoupí a budou vydávat zprávy pokroucené a nepravdivé, které se za čas, jak pravil herr Goebls, pravdivými. Protože nebudou žádné jiné.

Když k tomu připočteme skutečnost, že se nacházíme ve volebním roce  a v předvolební kampani o které se shodnou snad bez rozdílu opravdu všichni, že bude nejhorší a nejagresivnější, jakou jsme zažili, je jasné, že boj začal a jsou tu první mrtví.

 

 

Tags

Podobné články

Close