zatímco

Zatímco v socialistickém Československu dělníci budovali přehrady a továrny, na Západě lezli kapitalističtí neandertálci po stromech.
Zatímco v socialistickém Československu měl každý krásný slunný byt, na kapitalistickém Západě byl dělník rád za kousek suchého místa pod mostem.
Zatímco v socialistickém Československu měl každý lesklé nové auto značky Škoda, Trabant, Dacia, Moskvič nebo Lada, v kapitalistických zemích byli dělníci nuceni jezdit ve sračkách jako Fiat, Volkswagen, Renault, Seat nebo Volvo.
Zatímco v socialistickém Československu nesměly vycházet některé pasáže z Marxe a Lenina, prohnilý Západ vydával jejich dílo vždy v celku.
Zatímco v socialistickém Československu nikdy nevyšla jediná deska The Clash, v utlačovatelské Velké Británii jich těmhle členům komunistické strany vyšla celá řada.
Zatímco v socialistickém Československu si děti nosily do škol svačiny, v hnusné thatcherovské Británii dostávaly děti z chudších rodin svačiny zadarmo.
Zatímco v socialistickém Československu jste musel být komunistou, aby vám vzali děti na střední, vysokou, nebo abyste se mohl stát šéfem státního obchodu se zeleninou, na Západě jste si mohl jako komouš klidně otevřít velkoobchod se zeleninou a děti poslat třeba na Cambridge nebo do Heidelbergu.
Zatímco v socialistickém Československu nikdy nevyšla jediná knížka od Georga Orwella, nebo Alexandra Solženicyna (abych nekecal Jeden den Ivana Děnisoviče 1964), na tom odporném Západě to v pohodě vyšlo.

Zatímco se snažím napsat nějaký argumenty, vy budete dál volit komouše, protože si na plakát napíšou, že je to IN.

Podobné články

Close